288 Views |  Like

Severina i Jelena: Znaju li se odijevati poznate dame?

Odabrati najbolje obučene dame u 2011. nije nimalo lak zadatak. Nakon svega što smo pogledali tijekom godine možemo izvući zaključak – ako te javnost voli tada si i dobro odjeven što može biti prilično neosnovano… Stil je vrlo osobna stvar, pa u to neću ulaziti već prokomentirati kako je osoba odjevena u odnosu na svoje kolorite i na figuru.

Severina već godina zauzima mjesto među najbolje odjevenih Hrvatica. Zasluženo. I ona je imala lošijih trenutaka za koje vjerujem da je zaslužan netko od stilista iz njezinog tima, no sve je bolja.

>> Koliko je uistinu pogriješila Catherine Middleton?

Severina je žena kontrasta te zna odabrati boje. Njezine su crvena, crna, bijela, srebrna i kraljevski plava i to poštuje. Naježim se kada krene u bljedunjave tonove koji kao da joj ispiju svaku kap krvi iz lica. Uz to ona nosi ili haljinu ili nakit – crvena haljina koja prati obline i tek jedan prsten, kratka ljetna haljinica s kamenčićima I tek decentna narukvica – jer haljina je nakit. No, da, možda i figura. Ili pak crna haljina s prednje strane čedna i vrlo elegantna, dok je sa stražnje fantastična večernja provokativna kreacija, a nakit opet s mjerom. Mnogi bi se tu zaletjeli s pokojim detaljem viška, pa zaključujem – tko zna zna.

O Jeleni Popović Volarić čitam, gledam i slušam pohvale i to prečesto. Jelena je znala blistati no, vjerujem da je upravo to uzrok sve češćih promašaja. Sad misli da ne griješi.

Primjerice haljina s nabranim donjim dijelom na tijelu poput njezinog traži široki remen koji će stisnuti struk i dati joj figuru, a ona je ima, vitku i dobru koju ponekad skriva pogrešno odabrana haljina. Ali sviđaju mi se kožne cipele.

Ni crvena haljina koju je nosila na modnom događanju nije za nju, po boji. Tkanina i oblik su savršeno odabrani, no boja je prejaka i stvara prevelik kontrast za Jelenu. Koga vidite? Haljinu ili Jelenu? Znam. Dakle, to je je boja za tamnije cure drugačijeg boje tena.

Pozdravljam haljinu na šljokice, u kombinaciji s cipelama boje kože, sve super, čak ni trunka nakita. Bravo. Ali je u toj kombinaciji torbica pogrešna. Ipak Jelenu ostavljam na listi najbolje odjevenih Hrvatica iz jednog razloga – uvijek je dobro pogledati što nosi, jer ona se ‘odijeva’, i unosi nešto u to.

Do idućeg puta, i još nekih koje ću pokušati uvrstiti na listu odjevenih ili onih drugih, pozivam vas na www.profashion.hr, našu novu stranicu, prepuno raznih pogodnosti i zanimljivosti.

Više na Zadovoljna.hr