1771 Views |  Like

Boja

Boja je plod jedinstvenog spoja svijetla i materije Svi mi imamo neki svoj prirodni kolorit…

Svi mi imamo neki svoj prirodni kolorit…koji se određuje na osnovi opće podjele na tamne i svijetle ljude. No postoji i nastavak; za nekog možemo reći da je hladne ljepote, dok za druge vrijedi obrnuto…

Naime, u toj općoj podjeli zapravo vrednujemo boju kose, tena, očiju i obrva..koje nam daju da zaključimo koliko je koja topla (prema kromatskoj vrijednosti) ili hladna..i tada započinje igra svijetla i boje s kojom možemo postići maksimalnu primjećenost naše izvrsnosti, istovremeno maksimalnu nedvidljivost naših manjkavosti.

Neke boje, a njihov izbor je individualan, licu daju onaj neobjasnjiv odraz. I mnogi će to primijetiti, a neki i komplimentirati. Ako ste umori ili samo neraspoloženi, možda malo boležljivi, uz pravi odabir prijateljskih nijansi djelujete potpuno drukčije. Pravi odabir boje koju ste odjenuli (na gornjem dijelu tijela, oko lica) čini da sve te manjkavosti nestanu. Primjerice podočnjaci su znatno manje vidljivi, crvenilo na nekim dijelovima lica nestane i ono se čini kompaktnije, linija brade je bolje definirana, a ukupni dojam je mlađe, uže, i odmornije lice.

Odabirom prave boja ruža za usne zapravo šminkamo oči, jer uz pravi odabir ruža oči sjaje.

Prijateljske boje čine da izgledate mlade, vitkije, odmornije i blistavije, zato ih valja koristiti, a nastojati izbjeći one koje to nisu, jer nam čine štetu: zbog njih djelujemo umorno, nedefiniranih crta lica i neuređeno.

Čak i kad jako volimo neku košulju ili ruž, treba razmisliti, jer ako je u prejakoj ili pogrešnoj boji za osobu koja je nosi, ona dominira imageom. Nemojte nositi i koristiti boje koje vam se sviđaju, nego one koje vam dobro stoje.

Darujte sebi ono što zaslužujete na poslu, u domu, šetnji ili izlasku: vaše najbolje izdanje.