1440 Views |  Like

Mogu li hlače skratiti noge?

Duge noge. Još dulje noge! Noge do vrata! To je sam svake žene. Ima još tih snova poput uzak struk i najuži struk, dobra čvrsta okrugla stražnjica, dobre…ma znate već sve ono što svaka žena želi.
A što žene rade?
Sve ono dobro na sebi nekim čudnim navikama žele sakriti, a ono manje dobro pronađe način da se istakne u ‘punom svijetlu’! Divota!
Danas u jednoj kožnoj galanteriji u koju često nosim na popravak svoje ‘blago’, moje torbe, na popravak dočeka me uvijek totalno ‘skockana’ gazdarica. Ta žena broji koju preko 50, ali izgleda za 45 (dobre vage!). (op.a. termin ‘dobre vage’ u ovom slučaju ima snagu jakog komplimenta, zaista ‘drži do sebe’ i vitka je)

Dakle Ona je uvijek skockana! Posao koji radi u čistoj je suprotnosti s njenim izgledom. Ona, popravlja moje i vaše torbe, mijenja zatvarače, šiva i para kožu, mijenja ‘nitne’. Ona je majstor!!! I to odličan. Istovremeno ona izgleda kao da radi u Cartieru ili u najmanju ruku butiku. Kapa do poda. To je SAMO njen posao – ONA je puno više.
Tako, naletim pred koji dan po davno zaboravljeni novčanik koji sam dala popraviti, a kako ima ona dva čarobna slova prekrižena slova C namjera mi ga je popravljati još nekoliko generacija :-). Ona, velim, zrihtana, i naravno odmah s vrata je iskomplementiram. Veseli je. I mene. Zaslužuje svaku riječ. Dvaput. No, nakon zadovoljstva prizna mi da je dobila 3 kile u dva tjedna i da je očajna. Sve joj ide u noge, veli. Meni sve ide…nema veze. I sad oda izađe ispred pulta i ja primjetim njene traperice i bijele tenisice. Ima izblijedjele traperice s potfrknutom manšetom na koju su našite perlice. Zgodno.
Ali..
Velim ja da su joj hlače fora, ali da bi bilo bolje da joj na ovaj način s manšetom i ovom duljinom ne krate nogu za oko 10 cm, a i inače, ona je džepna venerina ukupne visine 150 cm. Da. 150 cm, od kojih manje od pola otpada na noge. To je onaj tip tijela koji ima duži trup i kraće noge. ONA je bila vidno žalosna, i odmah je pitala što treba promijeniti. Tenisice zamijeniti za balerinke kako bi se noga vizualno činila duža. Veli da joj je još malo hladno, ali da to nema problema, i da inače nosi štiklu na ove hlače. Pohvalila sam je, iako sam naglasila da bi trebala izbjegavati tako uske hlače do gležnja jer da joj proširuju i skraćuju nogu. A ona će; ‘sve su mi hlače takve’. Rekoh pokušaj s duljima, i UVIJEK na otvorene cipele i nosi tunike ili kardigane kako bi promatraču sakrila mjesto na kojem počinju leđa i stražnjica i sakrila mjesto na kojem ‘počinju’ noge. Tako ćeš sakriti stvarnu duljinu nogu.

Eto, moj novčanik skoro k’o nov. Njene noge skoro duge. Ali duže, sigurno.

Zavladajte svojom ljepotom,
zauvijek
Voli vas Andreja