1464 Views |  Like

Postanite dobro odjeven muškarac

Još kao mali dečki zaključili ste da oblačenje sa stilom i muškost ne-kompatibilno. Moda je ženska ‘stvar’ i budete li se previše približavali toj ‘stvari’ mogli bi vas ‘krivo’ okarakterizirati. Taj se imput dobili od vlastitih očeva i prijatelja u djetinjstvu. I tako je bilo sve dok niste ušli u dvadesete. Odjednom ste skužili da žene vole dobro odjevene muškarce. Ta vas je obrnuta žvotna lozofija natjerala da se zamislite. Jer ‘image’ je sve, a cipele pokazuju tip čovjeka. Uff!!

No, tu ste krenuli neki ranije, neki kasnije u kupovinu svojih ‘it’ odjevnih predmeta rukovodeći se pravom  muškom logikom; cijena i vaša omiljena boja. Majka vas rodila! Rezultat – koma, ili još i gore. Ili ste od onih koji su potrošili brdo love na odjeću koja vam ne stoji? To je inače ženska logika.

Nije problem u odgoju, taj dio se još uvijke radi koliko-toliko dobro, ali…(pa, naravno da ima ‘ali’) trebao bi muškima pomoći s više informacija kako bi se naučili odijevati.

Na žalost nemam toliko vremena ni GB na mac-u da sve prođemo, ali suma sumarum – pokušajmo zajedno trošiti manje, a oblačiti se bolje. I da…impresionirat žene.

Za početak…oblačite sebe. Ne nekog drugog, nego sebe, kupujući i birajući odjeću koja vam dobro stoji često sam pisala kako žene kupuju one stvari koje im se sviđaju. Osobite boje. Niste ni vi muški puno bolji. E, to nije dobro. Treba znati odabrati boju koja vam dobro stoji, a ne uporno kupovati onu koja vam ne stoji, ali vam se sviđa. Nije svejedno ako pogriješite. Naime, ako ste hladni tip prema osnovnim koloritima svoga lica koji uključuju oči, obrve, boju tena i kosu, a vi kupujete tople boje košulje i kravate, činite štetu svom licu. Djelujete deblje, manje definiranih crta lica, i svaka vam se točkica, ili prištić ističe na licu. I podočnjaci. Dakle, da bsite tu manje griješili trebali biste proći analizu boja. To nejde odokativno, ma što got vam o tome pričali. To ide kroz konzultacije. Kad se odlučite – tu sam.

Kad je nešto trendi, vrlo često je zapravo riječ o onome tko to nosi, a obično nam to nametnu tzv. Celebrityji…Pod takvim utjecajima gubi se misao vodilja dobrog odijevanja jedinstvenog stila, u zamjenu za slijepo slijeđenje nekih ljudi… Pritom ne mislim da je vaa havajka na odijelo, i kaubojke dobar primjer, nego želim istaknuti da nije nužno slijediti neki trend samo zato što to čine svi…U kratko ne mojte nositi lila samo zato što to čine u Londonu i Milanu, nego zato što bam ta boja paše uz boju lica (oči, kosa, ten, obrve) i zato što se uklapa u ostatak vaše garderobe.

Dragi muški ili djevojke i žene koje ovo čitate kako biste prepričele svojim muškima, ako sad želite odustati  može. Evo, napisati ću čak;
EXIT

No, ako pak ne…znajte da upoznavanje sebe i pronalazak valstitog stila nije posao za preko noći…

Svima treba dosta vremena za eksperimentiranje, i bit će puno pokuaja i pogrešaka, ali na karaju se sve isplati. Jer čovjek koji je svijestan svog stila hoda sa vidljivim samopouzdanjem. Njegov shopping je puno veći užitak nego drugim muškarcima, jer ona zna koje mu odijelo dobro stoji i ne mora se presvlačiti satima u većinom premalim i neudobnim kabinama. (a znate kavi su muškarci sa strpljenjem!). On ne kupuje ‘komad’ koji će eventulano jednom obuči. Njegova se  garderoba sastoji od komada koji će biti nosisvi nekoliko godina, a tako je njegov bankovni račun bitno zdraviji od nekih drugih. Taj čovjek zna koji je njegov oblik tijela, i on ga prepoznaje u komadima odjeće koju kupuje.

Već vidim kud ovo vodi…
Morati ću napistai jako puno tekstova na tu temu…i obaviti puno konzultacija.
Baš se veselim…