986 Views |  1

Volim modu, ali više volim izričaj

Volim modu. Nekad sam kao i svaka žena pratila trendove.
Danas pratim stil. Točnije, radim na stilu. Neki ljudi, odnosi se na oba spola, imaju u sebi urođenu ‘mjeru’. Ti ljudi nehotice kombiniraju svoju odjeću puno bolje nego oni drugi. Ovima s izraženim osjećajem za sklad jednostavno je iskombinirati boje odjeće, ali i vrste tkanina, usprkos mnogim modnim trendovima koji često dozvoljavaju kombinacije različitih vrsta tkanina, no, vrlo često to ispadne ‘nespretno’. Osobno sklona sam kombinaciji svilene košulje i traperica, ili pak svilenog muslina ili sličnih prozračnih tkanina (haljina ili bluza) na koje nepogrešivo ide kožna, pa čak i stilizirana verzija motorističke jakne. 
No, za takve smjele, da ne spominjem i mnoge druge kombinacije ‘nespojivog’ zaista moramo imati ‘mjeru’. Ta ‘mjera’ odnosi se na poznavanje spojivog.

Prošle subote na zagrebačkoj špici svjedočila sam kao i mnogo puta da kad je sve dopustivo dolazi do kaosa. No, ponovit ću se i ovaj puta; ne zanima me ničiji stil. Mene zanima izričaj.

Izričaj je ono što komuniciramo svojim pristupom odijevanju i upravo taj izričaj jest naš imidž.

Sve je dopustivo, ali nisam sigurna da je bilo kome želja prikazati se u lošijem izdanju nego što je moguće, no, nažalost, upravo to je čest slučaj.

Dakle, premala torbica, ili ‘samo’ mala torbica kad je nosi ‘velika’ žena čini da ta ‘velika’ žena izgleda jo veća, da pojednostvaim, to je kao da jumbo jet ima kotačiće od koturaljki.

Isti slučaj je obratno – kad mala žena nosi ogromnu torbu. Opće poznate tajice postale su pošast, ali…Uff…Nije baš zgodno da vam se na širokim bedrima i kukovima tkanina toliko razvukla da izgleda kao da nosite najlonke. Ili baš tako volite? Pa čak i kad je to slučaj – uvijeke bih savjetovala neku dulju vestu/kardigan/tuniku koja će prekriti ‘kritičnu’ zonu. Uostalom, zar vam nikad nitko nije rekao da zapravo ne izgledate pristojno.

Idem dalje…

Usprkos činjenici da su 50-te nove 40-te, ipak treba voditi brigu o tome. Svi želimo dugo izgledati mladoliko i mlađe od svojih stvarnih godina, ali, počesto vidim groteskne izričaje.

Sve je daleko jednostvanije kad se odjenete u skladu sa svojim godinama, i kad ne nabacate sve na sebe, a još uz to izigravte šiparicu željnu selfija kojoj je život samo zabava. Je li to baš učinak koji ste željeli postići? Ili bi možda bilo bolje da ste odjenuli odjeću koja će vas učiniti damom…i postići onu uvijek prisutnu i nepogrešivu žensku zavist koja neumitno dokazuje da ste uspjeli svojim izgledom privuči odobravajuće poglede i muškog, ali i ženskog roda.

Zavladajte svojom ljepotom, zauvijek!