238 Views |  Like

Čipka zna zeznuti! I zeznula je Doris.

Na osnovu ove fotke odlučila sam prosurfati internetom i potražiti onu koja bolje pokazuje Dorisinu figuru. Nisam našla bolje. Ili točnije, jesam, ali nekako mi se čini da je bilo namijenjeno baš meni, jer sve je bilo vješto skriveno. A mene su mučili bokovi i duljina nogu.

Ne gledam ‘Larin izbor’, pa nisam upoznata s mladom Zadrankom, no nije je bilo moguće ‘izbjeći’ u drugim medijima. I tako smo tu nas dvije. Volim napomenuti da imidž konzalting nije kritiziranje, nego savjetovanje, koje u stvarnom životu bude obično puno smijeha, zabave i velikih otkrića. Sad ću pokušati učniti nešto slično. Iako, nažalost neće biti privatno.

Doris je, sudeći prema fotografijama koje se mogu naći na internetu svijesna ‘kritičnih’ točaka svoje figure i vješto ih skriva. Bravo! No, nekome je vjerojatno nešto zapelo za oko kad su meni poslali ovu fotku na ‘ogled’. Nisam sigurna koliko je fotografija vjerodostojna, odnosno, je li kut iz kojeg je snimljena dobar, ali dobar za Doris sigurno nije. Dakle, ili je fotka, ili je dobro da na internetu nema više sličnih fotografija.

U ovom slučaju čipka nije vrsta tkanine koja je dobrodošla, jer je pripijena i nekako pogrešna. Čipka je uvijek osjetljiva i obično me nasmijava kad je na košljicama Marijane Petir. Čipka može često djelovati ‘jeftino’, zato je vrlo nezahvalna za odabir. Ni ove gležnjače nisu učinile dobro duljini nogu, jer su ih skratile. Bilo bi mi puno draže vidjeti isti oblik, ili neki sličan, u crnoj boji. Noge bi djelovale duže i uže.

Ni Dorisina LBD, ili uvijek dobro došla mala crna haljinica, nije se pokazala kao najbolji odabir. Čini se, barem na ovoj fotki da Doris ima prilično jake bokove, ali i izražajna ramena. Mislim kako to u stvarnost nije slučaj, barem s ramenima, ali čipka i nespretan otvor oko vrata upravo to nam poručuju. I još nešto, ne manje važno, velike ‘prazne’ površine privlače lijeno ljudsko oko i na njemu se zadržavaju. Zato volimo asesoar.

Ovako pak, vidimo neskladno tijelo koje kao da se nije pripremilo za ovaj event (u što ne vjerujem!). Pokušajmo drugačije… Zamislite ‘v’ izrez oko vrata, što bi naš pogled usmjeravalo na lice, sigurno Dorisin glavni adut. Nastavite zamišljati tanku ogrlicu s malim biserom oko vrata. Haljina bi bila vrlo slična, samo što ne bi bila od nekog rastezljivog materijala – uska, ali ne i preuska, te samo prati liniju tijela. I bila bi mrvicu duža.

Tada bih savjetovala istu vrstu čarapa, ali na salonke visokih potpetica. Rukavi bi bili malo duži (ova duljina rukava nije spretna). Struk bi mogli naglasiti tankim crnim, decentnim remenom s jedva primjetnom kopčom… Da. Dobili bismo čistu eleganciju uz koju bi išle elegantne viseće naušnice s biserom. Doris je vrlo mlada i sigurna sam kako će nam priuštiti nešto slično u budućnosti.