226 Views |  Like

Je li makeover površna stvar?

U posljednje vrijeme često slušamo, gledamo i čitamo o makeoveru. Vjerujem da ste pitali što bi se s vama sve moglo dogoditi uz stručno oko stilista.

Postavite si jednostavno pitanje: Gdje želim biti za 5 godina? i slike će se ubrzano rojiti u vašoj glavi.

Prisjetite se svih onih koje ste znali na počecima karijere. Danas ti ljudi izgledaju potpuno drugačije. Gotovo neprepoznatljivo. Možda ste čak i probali učiniti nešto sa svojom garderobom u tom smislu. Možda ste i uspjeli. No, koliko je to trajno?

>> Žena zima: Kako odabrati pravi make up?
Znamo li to učiniti bez nečije stručne pomoći?
Makeover će vam pomoći otkriti puno toga o vama. Nije nužno uvijek površno se odnositi prema odjeći. I nije ona tako površna kako bi se mnogi usudili reći. Je li to samo nečija floskula, ili je to stvarno tako, to prosudite sami.
Ne sudi se knjiga po koricama, ali korice će svakako privući pažnju.
>> Tko je Zagrebu ukrao škare?
Uz znanje kako nositi određenu odjeću, kako odabrati modne dodatke za tu istu odjeću, kako bi trebala izgledati odgovarajuća večernja haljina i uz koje cipele je treba nositi, mogli biste zaista zasjeniti ostale. Možda čak i konkurenciju?
A to više nije površno, zar ne? Nije važno je li ta konkurencija poslovna ili privatna. Život je danas brži nego ikad, odjeća može biti i jest vrlo važno oružje za postizanje željenog cilja.Imidž nije površan ako na njega gledate kao otkrivanje sebe, izražavanje svojih potencijala i osnaživanje svoje osobnosti.Ne zaboravimo samouvjerenost. Imidž je i starenje i jačanje komunikacije s ostatkom svijeta. I razvijanje simpatije i ljubavi prema sebi. Više nama mjesta površnosti.

Prisjetite se sebe prije nekoliko godina, svoje frizure, odjeće koju ste nosili i onoga što ste na taj način govorili svijetu oko sebe. Ako nije važno kako netko izgleda, zašto se sad ne bi vratili u istu sliku, sliku sebe, ali unazad tih nekoliko godina. Zato što se moda promijenila? Ne. Nego zato što više niste ista osoba.

A kao se mijenjate vi, tako se mijenja i vaša slika. Vaša slika o vama.Danas znate tko ste i gdje ste bili. Znate i gdje želite biti. Zato pokušajte osvijestiti misao, želim se oblačiti za onakav život kakav želim živjeti.Ukoliko vas slučajno iznenada napadne misao koja je nužno povezana s novcem odbacite je odmah.

Novcem se ne kupuje stil. Za istu cijenu ćete kupiti haljinu vi i vaša prijateljica i neće vam jednako stajati.O tome je riječ. Vrijedi razmisliti, zar ne?