267 Views |  Like

Veselim se našoj kavi

Andreja, evo da ti se javim nakon desetak dana otkad sam napokon i ja probala usluge image consultinga!

Meni koja sam poznata kao “nevjerni Toma” i koja misli kao i 90% žena da baš sve znam, uspjela si dokazati da baš i ne znam sve i da stvarno nekada treba poslušati savjet stručnjaka.
Nakon poučnih 2,5 sata provedena s tobom, pričajući o bojama, modi, make up, reakcije okoline su: “Ti si se zaljubila”!!!…, “Ej jesi ti smršavila”?, “Daj reci kako se ON zove”, …., “Baš danas zračiš”….do meni naj boljeg komentara čak sad i trača koji kruži mojom firmom “Bila je na botoxu”!!!!!
Mislim da su komentari dovoljni ako je u meni još postojala i mala sumnja, a i reakcija ljudi oko mene da sam stvarno pametno uložila svoje vrijeme i novac.

Prvo sam prespavala, slegla dojmove i sljedeći dan očistila ormar (moja sestra još se ne može načuditi svojoj sreći na poklonjenim stvarima), i krenula razmišljati o onome što me čeka i što trebam.
Sljedeći dan sam zakazala šišanje kod frizera, koji me je u čudu gledao kako mu točno dajem naputke što da radi i nije ni pokušao sugerirati nešto drugo (mada sam ga do sad uvijek ja slušala i nikad nisam bila JA ta koja je imala ideju), jer vidio je čovjek da sam sigurna u ono što želim. Nakon šišanja bila sam oduševljena, kao i moj frizer i ostale dame u salonu. Odmah sam znala da je moj proces primjene image consultinga dobro počeo.

Srećom imala sam nešto još u ormaru “svojih boja” pa sam počela sa nošenje boja, krojeva i svega ostaloga po tvojim uputama i to je izazvalo komentare koje sam ti već spomenula.
Kad sam vidjela kako mi stoji bijela boja, a kako “boja mlijeka” neću nikada zaboraviti, i da mi je netko pričao ne bi vjerovala da je tome tako. Danas, ako i obučem bijelu košulju stavim pasminu ili nešto preko u mojoj “prijateljskoj” boji! Učinak je puno, puno drugačiji.
Hodala sam po gradu, gledala izloge, dućane i sad sam puno zadovoljni ja, bogatija (pozitivno utječe i na moj budget) i sigurnija u ono što želim, što mi odgovara, i tražim samo to. Ništa još ne kupujem dajem si vremena kao što si i rekla da sve sjedne polako na svoje mjesto.

Mislim da bi svaka osoba bilo muškarac ili žena obvezno trebali proći jedno takvo savjetovanje s tobom. Svi mi kad nam treba pravni savjet tražimo ga od pravnika, kad trebamo raspolagati novcem tražimo ga od ekonomiste, i ne vidim zašto ne bi savjete o imagu tražili od za to kompetentne osobe. Činjenica je da čovjek traži ono što mu je ugodnije oku, i da će rađe svoje povjerenje, novac, život dati nekome tko mu se više “sviđa”. Da bi bili ti koji se “sviđamo” drugima moramo napraviti neke male korake da bi u tome uspjeli.
Vjeruj mi znaš da radim u velikoj firmi i na odgovornom mjestu ali na žalost još uvijek u velikoj mjeri kad je o poslovnom svijetu riječ odijelo čini čovjeka. Stvarno slušajući tvoje savjete meni se i na poslu promijenila situacija i to na pozitivno. Tvoji savjeti ne pomažu samo u poslu to pomaže i u odnosu sa prijateljima, partnerom, djecom, roditeljima. Zvuči čudno ali stvarno je tako. Nismo ni svjesni da stvarno za sreću je potrebno malo. Kad smo MI sami sigurni u sebe, sretni sve se oko nas posloži na svoje mjesto. Na žalost sve to mi svi znamo ali nikako da napravimo taj mali korak koji, vjeruj mi iz iskustva pokrene jako puno lijepih stvari.

Veselim se našoj kavi na kojoj ćemo još malo pričati o svemu, zahvaljujem se svojoj Lani koja me je upoznala s tobom i nagovorila na tako dobar potez. Stvarno si mi pomogla i od srca ti hvala.

Ksenija