277 Views |  Like

Centimetri ili kilogrami

Vrlo često nisu kilogrami na ‘kritičnim’ mjestima glavni problem! Često se nepotrebno mučimo s kilogramima. Naime, postavlja se pitanje, čak i da izgubimo sve željene kilograme, hoće li se naša figura promijeniti na način kako zamišljamo? Na baš ‘onim’ mjestima kako priželjkujemo? Pa čak i kad svemu dodamo iscrpljujuće sate u teretani, sate trčanja, rolanja, plivanja… Sumnjam, zapravo, znam.

Kad netko ima kratki torzo koji je oblikovan u trokut, visoki struk koji kao da je netom ispod najnižih rebara, i široka ramena i uske ravne bokove – tu se ni uz sav mogući napor ništa neće promijeniti! Isti je slučaj i sa širokim bokovima, velikim prsima (no tu se nešto malo može učiniti!!), ali i sa kraćim nogama, dugim torzom i svim drugim mogućim nesavršenostima.

Vrlo često nisu kilogrami na tim ‘kritičnim’  mjestima glavni problem. To mi govori iskustvo imidž konzaltinga kojim se bavim već skoro tri godine. Možete vježbati do mile volje, možete se izgladnjivati, ali vaše KOSTI ostaju tu gdje jesu, toliko dugačke ili kratke, svakako, raspoređene na isti način – zauvijek!
Potreba koja se u svakoj od nas povremeno pojavljuje, a usmjerena je prema gubitku kilograma, a time i centimetara, uvjetovana je načinom na koji nam stoji odjeća ili NE stoji.

Nitko nas nikad nije naučio oblačiti se tako da naše nesavršenosti nestanu iz ‘vidokruga’ onih koji nas mjerkaju. Po meni, to bi bilo korisnije nego nekadašnje ‘domaćinstvo’ u školi, iako ni ono nije bilo beskorisno 🙂
Prečesto sam gledala žene koje dolaze na imidž konzalting opsjednute viškom od tri kilograma i koje čitavo svoje znanje na temu oblačenja koncentriraju na tu problematičnu zonu, a da ni na koji način ne pokušavaju istaknuti one dijelove tijela koji su izvrsni. Kad konačno naučim svoje klijentice isticati ono što je na njima vrijedno pokazivanja one se ipak prestanu opterećivati onime što ne mogu promijeniti (ili bar ne odmah). Dapače, način oblačenja mijenja se iz temelja, a sve uz sasvim novo samopuzdanje i zadovoljstvo.
Nemojte sad pomisliti da ja imam čarobni štapić. Nemam, i ne – sve one stare nesavršenosti ne nestanu. Ni odjednom, ni nikad. Ali naravno da je ključan taj ALI!
Ali, ako zamijenimo tkaninu, neku mekanu, koja ima običaj ‘lijepiti’ se uz tijelo za neku čvršću i sušu koja se ponaša onako kako MI hoćemo, koja se ne lijepi, nego stoji onako kako je krojena, tada figura ODMAH izgleda potpuno drugačije. To nije čarobni štapić – to je čarobno znanje i tu ne stajemo, tu se rješava sve, oblik hlača i vrste tkanina, suknja, haljina sve – odjeća i asesoar koja prestaje biti samovoljna na tijelu – nego joj je zapovijeđeno kako i na kojem dijelu tijela.
To je čarolija.

Možda je riječ ‘zadovoljstvo’ baš ta prava koja najbolje ocrtava ono što se počinje događati.
Jedan od glavnih razloga dolaska mnogih klijentica na imidž konzalting je baš nezadovoljstvo i to samom sobom ili vlastitim odrazom u ogledalu, ista osoba, s istim tijelom i s istim brojem kilograma i centimetara nauči sakriti višak ili jednog ili drugog (ali nerijetko je riječ o manjku!!) i nadoknaditi na onim mjestima na kojima to treba, ali ne samo to. Tijekom imidž konzaltinga svi mogu naučiti istaknuti svoje prednosti, i baš te prednosti odjednom postaju ono što najviše privlači pažnju i skuplja komplimente.

Ova tema mi je i glavni povod za novost u PROFASHION-u, a to je ‘Kava s imidž konzultantom’, ili besplatno druženje za sve one koji ne znaju o čemu je riječ kad se spominje imidž konzalting. Družimo se jednom mjesečno i razgovaramo, ili ja odgovaram na sva moguća pitanja na temu imidž konzaltinga. Saznajte kad je slijedeće druženje na www.profashion.hr i pošaljite mail na info@profashion.hr kako biste osigurali svoje mjesto 🙂 , budući da ne želimo gužvu.

Svi ste pozvani na kavu s imidž konzultantom,

Andreja Horvatić
Specijalistica imidž konzaltinga