924 Views |  Like

Privid – Nešto posve osobno

Sjedeći na plaži ovo ljeto, dok sunce crta sjene na pijesku, slušam svoju glazbu s telefona i razmišljam. Nisu mi misli osobito kreativne, ali nema ni potrebe u ovo doba godine, a tako ni pritiska koji mi gotovo redovito kvari radni dan. Misli mi vrludaju, a tako i pogled.

Nisam baš od onih koji zbrajaju mane pa tako sanjarim i lagano mijenjam boju. Zaštitni faktor imam.

Glazba kao i uvijek čini svoje i tako osluškujući neke poznate note polagano (a nije ni moguće drugačije na ovim temperaturama) počinjem pjesmama ‘lijepiti’ slike i sve postaje nestvarno. Svemu možemo dodijeliti boju i nijansu koju želimo. Tako neki tekstovi iz mojih pjesama donose likove čiji glas budi romantiku i na ovim temperaturama, i ljubavna obećanja postaju stvarnost.

No, dok ja tako sanjarim zatvorenih očiju, skrivenih ispod sunčanih naočala i širokog oboda šešira, očito pod utjecajem svega što me okružuje, čujem klince koji vrište bez obzira na  glasnoću u slušalicama, ali ni to me ne zasmeta dok mi netko nije zaklonio sunce. Svaki privid je nestao u trenu jer je ispred mene stajao div! Div s viškom kilograma, primjetim. Višak je u ovom slučaju trostruki. Ali ima taj lik i viška dlaka kako bi sa sigurnošću dokazao povezanost čovjeka i majmuna. Za njim je hodala tanašna supruga, ne baš mršavica, ali u usporedbi s njim… A bila je tu i vesela četvorka okrugle djece i glasne.
Sve je privid, nadam se.

Nakon što je prestao biti moj suncobran Grdosija se otisnuo u more, bio otac i suprug za poželjeti. Igrao se sa svojim klincima, i s pažnjom pratio suprugu koja se smješila svemu što on izvodi. Smijao se grohotom i zabavljao cijelu plažu, a ubrzo i svu djecu u moru. Nije mu tu bio kraj. Izašavši prvo je zagrlio ženu, donio piće. Pobrisao sve svoje klince ručnikom, presvukao ih i pozvao na sladoled zajedno s ostatkom malog društva.
Sve je privid. Glazba, sunce, more, godišnji i div.
Možda je sunčanica ili me zaista smeta buka na plaži, ali stvarno se nisam mogla opustiti jer je neki dlakavi debeljko uporno hrkao na dva metra od mene.

Hvala Bogu na glazbi.