655 Views |  Like

Personal shopper

Šopingirala sam jednom zgodom s prijateljicom koja je, vidjevši kako studiozno prilazim tom zadatku, rekla: „Još nikad nisam vidjela osobu koja tako sistematski kupuje.“ Čak i danas nakon diplome na jednoj od najboljih modnih škola u Milanu: uživam u tome iako, to nije jednostvano, jer voljeti kupovati i znati što i gdje kupiti iziskuje znanje i iskustvo.

Važno je znati što želite kupiti, a sve ostalo je briga vašeg osobnog shoppera.
Konačno ste se odlučili za shopping,  ali ovaj put pravi. Godinama o tome razmišljate, ali nekako sve uvijek završi na sporadičnom kupovanju nekih odabranih odjevnih i obuvnih predmeta, ili torbi, no često je, zapravo, riječ o impulsivnoj kupovini: prođete uz izlog, svidi vam se, probate i kupite. Nema tu plana ni programa i nažalost već nakon nekoliko sati znate da ste pogriješili u odabiru. Opet. Treba vam personal shopper.

Riječ je o novom zanimanju, no u velikim modnim gradovima ta se usluga nudi već nekoliko godina. Zamislite se u Milanu, i sve ulice nude modne poslastice i svaka bi mogla biti dobra ili bolja, ali ne znate koju odabrati, a ima ih mnogo i nisu sve trgovine iste, ni ponudom, ni cijenama, a vaš boravak u Milanu nije dugotrajan. Želje su tada sve izraženije, jer tako ste blizu cilja, ali ovaj labirint ulica i mnoštvo slične ponude nažalost  ne obećava uspjeh, jer mogli biste platiti skuplje, kupiti nedovoljno dobro ili uopće ne naći ono što tražite. Treba znati što, no i ako ne znate a imate ideju sve je lakše, jer personal shopper i postoji zato da zna.

Vi morate samo poželjeti. U gradu kao što je Milano nije jednostavno naći odgovarajuću košulju, haljinu, odijelo i cipele, a da pritom ne izgubite novac, vrijeme i živce. Zbog toga potpuno nestaje gušt kupovanja i vrlo često ishod koji smo kupovinom željeli postići. Sve se srećom može riješiti angažiranjem onoga tko zna gdje i poznaje osoblje u trgovinama.

Tko zna kakve su cijene, kakve je kvalitete roba, kojeg je stila ponuda  i poznaje trendove, boje i zna za nove tek nadolazeće modne dizajnere, ali preporučuje i outlete, ulične prodaje, dobre kafiće i restorane u kojima treba predahnuti, kultna mjesta okupljanja i svu tu atmosferu koja će vašem shoppingu dati sasvim novu dimenziju. Sad zamislite da rukom možete dodirnuti Duomo ispijajući aperitiv ili čašu vina na najljepšoj terasi u Milanu, okruženi svojim vrećicama s prepoznatljivim logotipima, prepunim lijepo umotanih modnih trofeja. To je čista uživancija.

Takav predah dokazuje da znate uživati kao i svi koji vas okružuju, a govore narazličitijim jezicima svijeta. Milano je prijestolnica mode i ako želite biti u središtu suvremenog i modernog života tada sjednite u automobil i putem saznajte sve o modnim poslasticama koje vas očekuju, jer vas od milanskih modnih trgovina dijeli samo šest sati vožnje, a najmanje šest mjeseci ćete pamtiti ovaj besramno dobar izlet. Na kraju, zamislite idealne naušnice uz haljinu koju ste odabrali, ili odgovarajući remen i sandale, te pašminu koja vašem imageu daje final touch. Milanske trgovine i iskusni personal shopper sa svim znanjima i trikovima koji nastaju s iskustvom, te poznanstvima i prijeteljstvima na pravim adresama čeka samo vašu odluku.

Priuštite si njegovu uslugu i uživajte u svakom trenutku tog iznimnog modnog doživljaja koji uključuje i kavu na pravom mjestu, u pravom baru i odličan ručak na dobroj adresi u društvu milanske poslovne kreme, ali po cijenama koje ste mogli samo priželjkivati, jer su vrlo prihvatljive iako stol u vrijeme ručka vrijedi bogatstvo. Imati personal shoppera naprosto je must have sezone.