1017 Views |  Like

5 osnovnih beauty pravila

Uvijek djelujte njegovano, naspavajte se, čistite svoju kožu, nikad ne izlazite bez make-upa i na koncu odredite svoje slabe točke i fokusirajte se na njih…

1. UVIJEK DJELUJTE NJEGOVANO
Pravilo broj jedan – čista kosa i frizura uz svakodnevnu jutarnju i večernju 5-minutnu njegu te pravilan make-up, omogućit će vam da u svakoj prilici djelujete njegovano i povećati vam samopouzdanje. Suvremeni način življenja ne ostavlja nam previše vremena za tzv. trackanje i mackanje po cijeli dan kako bismo izgledale uvijek besprijekorno, ali zato nam pruža niz ciljanih proizvoda i tretmana koji zahtijevaju vrlo malo vremena. Ne nasjedajte komentarima lijenih „Zlica od Opaka“ koje su u stanju svaku lijepu i njegovanu ženu proglasiti šetačicom-po-tretmanima-ljepote i bogatašicom-s-jedinim-zadatkom-da-bude-lijepa. To jednostavno nije točno. Savjetujte se sa stručnjacima za ljepotu i objasnite im koliko vremena dnevno možete posvetiti svom izgledu, a oni će vam savjetovati koje proizvode i tretmane trebate koristiti. Ukoliko ipak više volite u tišini svog doma sjesti za kompjuter i pogledati koje sve opcije imate na izbor, kliknite na www.stil.hr gdje se također možete informirati o svim segmentima njege i ljepote.

2. SPAVAJTE DOVOLJNO
Iako pod brojem 2, ovaj savjet jednako je važan kao i prvi. Umor je jako loš za sve – zdravlje, ljepotu, koncentraciju, strpljenje, brzinu… Nemojte upasti u začarani krug pod nazivom naspavat-ću-se-preko-vikenda, jer vaš organizam pamti. Jedan izgubljeni dan bez dovoljno sna, utječe na cijeli organizam i remeti njegovu ravnotežu. Pokušajte se svake večeri opustiti svojim malim ritualima (odaberite ih sami, makar bili i petminutni); opušteni lezite otprilike uvijek u isto vrijeme i priuštite si barem 7 sati sna svaki dan. Sljedećeg dana probudite ćete se svježe i odmorene, vaš ten će izgledati ljepše, podočnjaci će biti manji, a imati ćete volje i energije za sve što je toga dana pred vama. Jednostavno rečeno- na vašem licu neće biti starih zapisa akumuliranog umora i bezvoljnosti, već ćete zračiti vedrinom i energijom što je prvi dojam koji ostavljate pri susretu s drugima i bitan faktor cjelokupne ljepote.

3. OBAVEZNO ČISTITE LICE UJUTRO I NAVEČER
Možete na lice nanijeti i najskuplju kremu na svijetu, no ako prethodno lice niste dobro i dubinski očistili sve je uzalud. Krema neće ni doprijeti do slojeva u kojima njeni sastojci blagotvorno djeluju. Postupak čišćenja neka bude vaš mali ritual dnevne ljepote. Navečer, prvo dobro skinite šminku. Japanski kozmetički stručnjaci već odavno savjetuju trostruki postupak čišćenja lica: 1. Skidanje šminke mlijekom ili kremom za skidanje šminke; 2. Dubinsko čišćenje pora i uklanjanje površinskih mrtvih stanica pjenom za čišćenje lica; 3. Vraćanje prirodne ravnoteže losionom. Tek potom možete nanijeti serum i/ili kremu za lice. Pri tom pripazite: navečer nanesite noćnu ili regenerativnu kremu (ukoliko nije tzv.24-satna krema), jer ona sadrži sastojke koji hrane kožu i omogućuju njeno obnavljanje i hranjenje tijekom noćnog odmora.

Ujutro ne zaboravite ponovno očistiti lice pjenom za čišćenje, kako biste uklonili sve nečistoće i sebum koji je vaša koža izlučila tijekom noćnog odmora. Uz losion i adekvatnu dnevnu kremu (obavezno sa zaštitnim faktorom), vaše je lice kvalitetno pripremljeno za dnevni make-up, a vaš trud bit će nagrađen blistavim, sjajnim i odmorenim izgledom, naročito u poznijim godinama kada će svaki dašak mladenačkog izgleda na vašem licu itekako dobro doći.

4. NIKAD BEZ MAKE-UPA
Dnevni make-up ne zahtijeva toliki angažman i u 10 minuta za jutarnji brzinski make-up možete nanijeti tekući puder, korektor, puder u prahu, rumenilo, maskaru i ruž. Ukoliko ste malo spretnije ostat će vam još vremena i za pravilno nanošenje sjenila te eventualno brzinski potez tušem. No, podlogu, rumenilo, maskaru i ruž svakako nanesite svakoga jutra prije izlaska iz kuće. Podloga neka bude kvalitetna i odgovarajuća vašem tipu kože. To je iznimno bitno, jer ako npr. imate masnu kožu i nanesete tešku podlogu na bazi ulja, višak sebuma ubrzo će početi izbijati na vašem licu i pokvariti cjelokupni trud. Bolje da u tom slučaju koristite lagani prozračni tekući puder uz kvalitetni finiš puderom u prahu ili bronzerom te na taj način zadržite make-up na licu znatno duže. Pripazite također na odabir i način nanošenja sjenila. Nisu sve boje za svakoga, niti je oblik oka isti. Zatražite stoga, savjet stručnjaka po tom pitanju. Maskara je nezaobilazni dio svakodnevnog make-upa i kada je ona u pitanju ne žalite truda ni novaca, jer kvalitetnom maskarom vaše oči – centralni dio vašeg lica postaje neodoljiv i besprijekoran tijekom cijelog dana. Korektor za podočnjake i sitne nepravilnosti trebao bi biti za nijansu svjetliji od pudera, a rumenilo pravilno naneseno, poštivajući konture lica. I na kraju, ne zaboravite, ruž će biti trajniji i savršeniji ukoliko prije toga olovkom iscrtate usne te na njih nanesete malo podloge (pudera).

5. ODREDITE SVOJE SLABE TOČKE I FOKUSIRAJTE SE NA NJIH
Svaka žena na svom licu i tijelu ima tzv. slabe ili kritične točke koje zahtijevaju povećani rad i trud. Pri tom ne trebate stati pred ogledalo i početi nabrajati sve sitne nedostake i očajavati poput pravih „kompleksašica“. Ni govora, ljepota dolazi u prvom redu iz vašeg stava i doživljaja samih sebe. Ako vi mislite da ste lijepe i  volite same sebe, svi oko vas će misliti isto, jer će to pročitati iz vašeg stava. No, svatko od nas na sebi nalazi neke točke koje ga posebno smetaju i na njima poradite, bilo da se radi o nesavršenom tenu, hiperpigmentacijskim mrljama, naglašenim podočnjacima, borama i boricama ili celulitu i „stručnim nakupinama“ (čitaj: nakupinama u struku). Nemojte se zapuštati i trošiti dragocjeno vrijeme na razmišljanje o njima, djelujte. Konzultirajte se sa stručnjacima, potražite više savjeta, pročitajte sve o problemima koji vas muče i odlučite se poraditi na njima. Novac ili nedostatak vremena neka vam ne bude izgovor, jer se i uz malo novaca i vremena mogu postići rezultati koji će pozitivno utjecati na vaš stav, raspoloženje i odnos prema sebi i drugima. I na kraju ne zaboravite: „Ono ste što jedete.“ Odabir namirnica koje unosite u svoj organizam ovisi o vama i ključ je rješenja mnogih tjelesnih nedostataka: od debljine i celulita do sitnih nesavršenosti na licu.